Maurice van Hoek
Maurice van Hoek
15 januari 2023
15:00
Etten-Leur
Margot & John

Maurice van Hoek (1992) ontrok zich in 2015 van het conservatorium en reist naar de VS. Aldaar daar ontdekt de jonge muzikant dat country zijn muzikale thuis is. Aangetrokken tot de seventies folksound van The Eagles en James Taylor experimenteert hij met zelfgeschreven songs. Persoonlijke verhalen over zijn wel en wee, emoties en belevenissen. In Amerika laat hij alles los.

Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient., aldus van Hoek. Met die filosofie in het achterhoofd keert hij terug naar Nederland, schrijft meer en neemt op. Het resultaat was debuutplaat ‘Live Forevermore’. Ondertussen treedt Maurice op waar hij kan: huiskamers, op straathoeken, zowel alleen als met anderen. Zo ontstaat er een stevige eenheid in zijn band.

In 2017 bepalen ze hun pad en plannen. De grote mijlpaal daarvan komt in september 2018 op de markt. Het nieuwe album ‘Travelling Man’ is de glorieuze opeenhoping van een samenwerking met Mischa den Haring (T-99) en Sam Jones, reizen in je persoonlijke ontwikkeling, de zoektocht naar liefde en de daarbijbehorende pijn. Het album schotelt de luisteraar een breed, maar onmiskenbaar amercanageluid voor: melancholische liedjes, ballads en opzwepende countrytracks. Maurice van Hoek presenteert zich daarmee als één van Nederlands meest prominente artiesten in het genre.