Tom Neven
Tom Neven & the Side Effect
7 april 2024
15:30
Etten-Leur
Margot & John

‘Dichterbij kan muziek niet komen.’

De Brabantse singer-songwriter Tom Neven creëert met zijn vrienden van ‘the Side Effect’ een eigen universum met ontroerende, minimalistische muziek.

Pers en publiek reageerden unaniem lovend op Toms debuutalbum ‘Closer’ uit 2016. Het leverde optredens op door het hele land. Hoogtepunten waren het Naked Song Festival, Bitterzoet, Rotown, Muziekgebouw Eindhoven en Breda Barst. Ook maakte hij zijn tv-debuut bij VPRO’s Vrije Geluiden.

OOR over ‘Closer’:
‘De songs zijn zonder uitzondering ingetogen, vrij van tierelantijnen en met zorg en aandacht vervaardigd. Deze plaat smeekt om een snel vervolg’. En Krenten uit de pop schreef: ‘Ik ben zielsveel gaan houden van dit album, dat wat mij betreft de buitenlandse concurrentie naar de kroon steekt’.

Nu is daar het vervolgalbum ‘Soon’. Op 17 maart 2024 presenteert de band met trots hun gloednieuwe album in een uitverkochte zaal in het Chassé Theater te Breda. Persoonlijke verhalen gevangen in 10 prachtige liedjes. Een album met singer- songwritermuziek en invloeden van folk, Americana en klassieke muziek. Kleine liedjes: soms heel klein, soms wat groter, soms

Tom Neven & the Side effect bestaat uit: Tom Neven (gitaar, zang), Marie de Thouars (viool, zang), Robbert van Elewout (ukulele, zang) en Rob Couweleers (basgitaar).

Samen kleuren ze de songs subtiel in en nemen ze u mee in heerlijke melancholie. Bij liveoptredens creëren ze een intieme, bijna huiselijke sfeer waarin de liedjes perfect tot hun recht komen. Tussendoor vertelt Tom zijn verhalen met een flinke dosis humor. Deze momenten scheppen een band tussen publiek en muzikanten en zorgen voor een ontspannen en luchtige sfeer tijdens hun optredens.

Akoestisch, echt en dichtbij: zowel live als op plaat!

www.tomneven.nl